Nije bol sve što boli.

Retko ko danas nema bol u ledjima.

Odredjeno vreme se trpi, proba neki lek, bude možda kratko bolje, onda se vrati, često i jači nego što je bio.

Sledeći korak, odlazak kod doktora, snimanja, traženje promena na kostima, pritiske na nerve, iscurele diskove ..

Skoro svi znamo za L5 – S1 …

Uglavnom tu nadjemo neku promenu, pa uput za neurohirurga, uz lekove za obezboljavanje, pa da li operacija da li ne .. ?

U medjuvremenu, čujemo od ljude , ovaj čini čuda , onaj podiže iz mrtvih, onaj namešta, ona rešava sve trljanjem ( stari izraz za masažu ) , sve naravno probamo i opet manje više ništa …

Pa dobro kako ga se rešiti ?

Prvo, mu kažite hvala što si se javio.

Jer osećaj bola je sredstvo da ti telo ( tvoj materijalni oblik kojim krstariš po planeti ) javlja da si preterao , i da ako ne smanjiš to u čemu preteruješ, biće problema, odnosno funkcionalnih ispada.

Dakle, nešto moraš da malčice promeniš. Ali šta, odakle početi ?

Tri su polja gde možeš da preteraš .

Prvo – fizičko. Radiš dugotrajno jedan učestali pokret ili uradiš jedan nepredvidjeno zahtevan pokret za koji tvoje telo nije uvežbano, ili si previše pasivan, fizički neaktivan.

Drugo – psihičko. Dugotrajno si napet zbog odredjenih misli i i informacija iz spoljnog okruženja, tragični dogadjaji ili dogadjaji za koje ti samo misliš da su tragični.

Treće – socijalni. Nezadovoljstvo medjuljudskim odnosima koje imaš ,nezadovoljan sobom, teraju te da jedeš parizer i tako dalje …

Kakve pa ovo ima veze sa bolom ?

Evo ga odgovor. Sve ovo gore navedeno je vezano za nervni sistem, strujno kolo u našem telu. Prejaki stimulansi, bez opuštanja, stežu i grče mišiće, oni stežu i grče krvne sudove, fascije, nerve, pripoje na kostima … Sve ovo proizvodi bol.

Džaba ideš levo – desno, razmisli o ovome prvo .

Ako baš ne znaš kako da opustiš mišiće i da se snadješ, javi se na konsultaciju 060- 1848480 ili u poruci, imam neke metode koje kažu klijenti da rade …

Sviđa mi se

Komentar

Podijeli